bob

Voormalig PayPal president wijdt zijn leven aan ontwikkeling van Bitcoin

De voormalige president van PayPal, David Marcus, heeft zijn enthousiasme over blockchain- technologie (opnieuw) getoond en verklaard dat hij de rest van zijn leven zal blijven bouwen aan Bitcoin, met name het Lightning Network. De voormalige leider van Meta’s cryptocurrency en digitale financiële ondernemingen heeft stappen gezet in de cryptowereld.

Marcus ‘technologie-infrastructuurbedrijf Lightspark, gelanceerd in 2022, introduceerde een netwerk voor Bitcoin’s Lightning Network, ontworpen om bedrijven aan boord van het platform te krijgen. Ook nam hij deel aan het creëren van Diem, een cryptoproduct van Facebook dat faalde nadat verdenkingen de Amerikaanse toezichthouders hadden aangetrokken.

Ondertussen betekenen bekende figuren zoals David Marcus die hun toewijding aan blockchain-technologie tonen veel voor liefhebbers van cryptocurrency. @TajoCrypto verklaarde bijvoorbeeld dat Bitcoin meer individuen zoals Marcus nodig heeft. De voormalige president van Paypal gelooft dat Bitcoin en het Lightning Network de juiste antwoorden voor de wereld zijn.

Het Lightning netwerk begrijpen

Lightning Network is een layer2-oplossing die microbetalingsnetwerken gebruikt om de vaardigheid van de Bitcoin-blockchain te schalen en goedkope en efficiënte transacties te garanderen. De technologie lost problemen met betrekking tot Bitcoin op door de introductie van off-chain transacties.

De makers van Bitcoin stelden zich de leidende crypto voor als een elektronisch P2P-geldsysteem, wat betekent dat gebruikers transacties konden uitvoeren zonder tussenpersonen. Ondertussen concentreerden ze zich alleen op die aspecten en vergaten ze schaalbaarheid en transactiedoorvoer.

Hoewel dit tijdens de aanvang van Bitcoin geen enorme uitdaging was, is het in de loop van de jaren een gedoe gebleken. Het was algemeen bekend als het Blockchain-trilemma, omdat blockchain-bouwers een balans moesten vinden tussen beveiliging, decentralisatie en schaalbaarheid.

Prijsvooruitzichten Bitcoin

De cryptomarkt blijft positieve ontwikkelingen zien, hoewel de prijzen dit nog moeten weerspiegelen met gestage stijgingen. Bitcoin blijft bijvoorbeeld onder de drempel van $28K. De cryptogemeenschap bleef echter optimistisch over de markt en voorspelde een aanstaande bull run.

The post Voormalig PayPal president wijdt zijn leven aan ontwikkeling van Bitcoin appeared first on Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Newton Gitonga

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Leer winstgevend handelen in crypto

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!