108088413-m-normal-none

VIDEO: Wat is XRP en wat doet het? Wat is Ripple?

Cryptocurrency is geen oude industrie. Bitcoin zette de industrie zoals we die kennen op gang toen Satoshi Nakamoto op 3 januari 2009 het Genesis-blok mijnde, terwijl de wereld wankelde door een van de ergste financiële crashes in de recente geschiedenis.

Slechts drie jaar later werd XRP gelanceerd, een gedecentraliseerd activum gebouwd voor betalingen. Vandaag de dag is het nog steeds een van de meest bekende en grootste cryptocurrencies, momenteel op de zesde plaats met een marktkapitalisatie van bijna $20 miljard.

En toch zijn zovelen nog steeds in de war over wat XRP doet, evenals het onderscheid met Ripple, het bedrijf erachter. Deze week interviewde ik op de Invezz-podcast Brendan Berry, Payment Products Lead bij Ripple, om in te gaan op wat precies XRP is, wat Ripple is, en het onderscheid tussen de twee, evenals wat ze allebei doen.

We hebben een heleboel onderwerpen behandeld. Een daarvan waren de problemen met conventioneel bankieren – een bijzonder relevant onderwerp gezien de opzienbarende gebeurtenissen in de sector van de afgelopen weken.

Maar we hebben vooral gesproken over betalingen. Ik heb kritiek geuit op het proces achter bankoverschrijvingen en ik heb Brendan mijn nieuwsgierigheid geuit over wat voelt als een totaal gebrek aan innovatie in het digitale tijdperk van banken. Ik vroeg hem naar vergoedingen en vertragingen en waarom het dagen duurde voor grensoverschrijdende betalingen.

Dit is natuurlijk een grote reden achter het bestaan van XRP. We hebben het gehad over het reilen en zeilen hiervan, maar ook over een onderdeel binnen het betalingsverkeer: remittances. Toen ik afgelopen zomer El Salvador bezocht, was ik gefascineerd door dit gebied – maar de gegevens laten zien dat de pick-up nog niet heeft plaatsgevonden. Ik wilde weten hoe Brendan hierover denkt en hoe XRP op dit gebied kan bijdragen.

We bespraken ook de toekomst van crypto, inclusief wat volgens Brendan een stroomlijning van de front-end-ervaring van veel transacties binnen de ruimte zal zijn.

Een ander onderwerp dat we aansneed, was of de recente onrust in het bankwezen mensen verder in crypto zou duwen, en wat dit zou kunnen betekenen voor de industrie, en XRP, in de toekomst.

Al met al was het een brede discussie over betalingen en welke rol XRP zou kunnen spelen in deze wereld.

Praat verder op Twitter met @InvezzPortal, @DanniiAshmore en @Ripple. Of bezoek www.ripple.com voor meer informatie.

Bedankt voor het luisteren, volg ons & schrijf je hier in:

The post VIDEO: Wat is XRP en wat doet het? Wat is Ripple? appeared first on Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Dan Ashmore, CFA

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Leer winstgevend handelen in crypto

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!