168442391-m-scaled-1

VIDEO: lancering van een DeFi-product tijdens de bearmarkt

Het is een ellendig jaar geweest op de cryptomarkten.

De sector van de gedecentraliseerde financiële sector heeft net zoveel de knel gevoeld als wie dan ook, met volumes en kapitaal in de vrije val van pandemische hoogtepunten.

Er gebeuren echter nog steeds dingen in de branche. Deze week interviewden we op de Invezz-podcast Oz Rabinovitch, mede-oprichter van Archimedes Finance, een platform voor lenen en uitlenen.

Archimedes is net begonnen met de lancering in twee fasen op het Ethereum-mainnet, waarbij de liquiditeitspool eerder vandaag live gaat op Curve. Het platform draait met een hefboomwerking en belooft aantrekkelijke opbrengsten voor investeerders, waarbij Rabinovitch suggereert dat deze in de tienerjaren zouden beginnen.

Dat wekte natuurlijk enige nieuwsgierigheid bij mij op, gezien wat er het afgelopen jaar in de ruimte is gebeurd. Ik stelde Rabinovitch meteen een van de belangrijkste vragen binnen de cryptowereld: “waar komt de opbrengst vandaan?” Een vraag die velen tijdens de hysterie van 2020 en 2021 ervoor kozen om te negeren.

Ik heb altijd graag naar crypto gekeken met een macro-invalshoek. In die zin wilde ik ook vragen hoe DeFi is beïnvloed door de vettere opbrengsten die nu in de echte wereld worden aangeboden. Tijdens de DeFi-zomer van 2020 waren de rentetarieven bijna 0%. Vandaag nadert de Fed-fondsrente echter de 5%, wat betekent dat beleggers een levensvatbaar alternatief hebben voor een aanzienlijk rendement tegen een minimaal risiconiveau. Rabinovitch verklaarde dat het effect van deze hogere tarieven aanzienlijk was, en we hebben besproken hoe dit is doorgewerkt.

We praatten ook over de bearmarkt en hoe de DeFi-ruimte in het bijzonder is beïnvloed. Het was vooral interessant om te horen hoe het is om een product te lanceren in de diepten van deze marktstilstand.

Archimedes bezegelde eerder dit jaar een fondsenwervingsronde van $4,9 miljoen, in een aankondiging die misschien wel het meest opmerkelijk was vanwege de timing, en de pool wordt gelanceerd terwijl ik dit schrijf. Afgelopen jaar werden er wekelijks projecten gelanceerd. Tegenwoordig zijn ze zeldzaam.

Voor heel DeFi lijken de gloriedagen van 2020 allang voorbij. Maar er is moed voor nodig om ondernemer te zijn, en veel van de producten die tijdens de pandemie zo hoog stegen, zijn gemaakt in de diepten van de laatste bearmarkt.

Vervolg het gesprek op Twitter met @InvezzPortal, @DanniiAshmore en @ArchimedesFi. Of bezoek www.archimedesfi.com voor meer informatie.

Bedankt voor het luisteren, volg ons & schrijf je hier in:

Het bericht VIDEO: lancering van een DeFi-product tijdens de bearmarkt verscheen eerst op Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Dan Ashmore, CFA

Deel dit artikel