pepe-price-drop-wipes-1b-from-its-total-market-cap

PEPE prijsdaling veegt $1 miljard van totale marktkapitalisatie

PEPE, een meme-munt die de afgelopen dagen in populariteit is gestegen, heeft de afgelopen vijf dagen een abrupte prijsdaling gezien. De prijs van PEPE bereikte op 5 mei een recordhoogte van $0,000004354, voordat deze zakte naar $0,000001666 op het moment van schrijven.

Door de duik heeft PEPE volgens on-chain data $1 miljard verloren van zijn totale marktkapitalisatie.

Waarom is de prijs van PEPE in de eerste plaats gestegen?

Een rapport van onderzoekers van crypto fintech-bedrijf Matrixport ontdekte dat de grootste aanjager van de recente snelle prijsactie van PEPE sinds de start op 14 april 2023 afkomstig lijkt te zijn van handelaren in Azië.

Volgens het Matrixport-rapport droegen koopactiviteiten tijdens de Aziatische handelsuren maar liefst 3.657% bij aan de totale rally van 9.071% tussen de lancering en 8 mei.

Waarom daalt de prijs van PEPE nu?

Het Matrixport-rapport schreef de huidige scherpe daling van PEPE ook toe aan handelaren die grote delen van hun PEPE-bezit aan nieuwe particuliere investeerders verkochten nadat de PEPE op Binance was genoteerd, ‘s werelds grootste crypto-uitwisseling op basis van dagelijks handelsvolume.

Bovendien stegen de stortingen van Ethereum na de notering van PEPE op verschillende crypto-exchanges tot ongekende hoogten sinds november 2021. Volgens cryptomarktonderzoeksbureau Santiment is de stijging van de ETH-stortingen deels te wijten aan het feit dat de vroege kopers van PEPE hun winst veiligstelden door hun houden door hun tokens in te ruilen voor ETH op gedecentraliseerde beurzen zoals 1inch en Uniswap.

Er zijn echter berichten dat enkele van de bekende whales PEPE nog steeds tegen een lage prijs kopen. Uit gegevens van het blockchain-analysebedrijf Lookonchain blijkt bijvoorbeeld dat “Machi Big Brother”, de online persona van voormalig tech-ondernemer Jeffrey Huang, de afgelopen vier dagen in totaal voor 73,4 ETH ($137.000) aan PEPE heeft gekocht.

The post PEPE prijsdaling veegt $1 miljard van totale marktkapitalisatie appeared first on Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Charles Thuo

Deel dit artikel