143389206-presentation-normal-none-e1685253076149

Nieuwe pieken voor Bitcoin (BTC) bij voorlopig akkoord over schuldenplafond VS

De prijzen van crypto begonnen op zondag opwaartse bewegingen ten tijde van opmerkelijke marktontwikkelingen. Bitcoin (BTC) schoot voorbij het niveau van $27K na het nieuws over het schuldplafond akkoord van president Joe Biden en spreker Kevin McCarthy. Biden onthulde de deal op Twitter en noemde de stap cruciaal om de uitgaven te verminderen.

Ondertussen bevestigde de president dat als de voorlopige deal niet wordt bereikt, de Amerikaanse economie in een rampzalig faillissement terechtkomt en uiteindelijk in een recessie terechtkomt, waardoor banen instorten en de pensioenrekeningen worden aangetast. Eerder meldde Invezz.com dat Biden geen enkele deal zou accepteren die beleggers in cryptocurrency ten goede zou komen.

McCarthy onthulde eerder de dealovereenkomst en verklaarde dat president Biden maanden verspilde door te weigeren het schuldenplafond te bespreken. Ondertussen komt de deal enkele dagen voor de deadline van 1 juni 2023 – die voor onrust in de financiële wereld zou zorgen.

Voorlopig akkoord over schuldenplafond

Zoals gezegd bevestigde Biden dat hij een budgetdeal had bereikt met spreker McCarthy. Ondertussen wacht de overeenkomst op meer discussies voordat ze naar het Amerikaanse Huis en de Senaat gaat.

De deal omvat een verhoging van het schuldplafond van $31,4 biljoen van de federale regering, waarmee een einde wordt gemaakt aan een maandenlange patstelling. Bovendien gaat het om het aftoppen van de uitgaven en het verhogen van de schuldlimiet voor twee jaar.

Desalniettemin bracht het nieuws opluchting op de cryptomarkt, waarbij de prijzen met groene bewegingen op de overeenkomst reageerden. De stijgingen van vandaag in de cryptocurrency-ruimte waren dus waarschijnlijk het gevolg van rally’s op de Amerikaanse aandelenmarkten.

De komende dag

Het blijft een wat rustige zondag aangezien de markten morgen sluiten vanwege Memorial Day op maandag. Nu er geen economische signalen uit de Verenigde Staten komen, zullen de laatste updates van de VS die een rampzalig faillissement voorkomen, steun bieden voor de komende dag.

Desalniettemin moeten marktspelers cryptocurrency-nieuws blijven volgen. Updates met betrekking tot Binance, SEC vs. Ripple en Coinbase blijven cruciaal voor de vooruitzichten van de markten

The post Nieuwe pieken voor Bitcoin (BTC) bij voorlopig akkoord over schuldenplafond VS appeared first on Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Newton Gitonga

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Leer winstgevend handelen in crypto

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!