pil-e1684573299266

Net binnen: SAPR tokens waardeloos na $3M rug pull door ontwikkelaars Swaprum

Ontwikkelaars Swaprum voeren overval van $3 miljoen uit

Ondanks de anonimiteit volgen cryptocurrencies de principes van transparantie en vertrouwen. Desalniettemin zijn exit-zwendel en hacks op dit gebied langdurige uitdagingen geweest. Recente gebeurtenissen rond Swaprum hebben marktspelers herinnerd aan de bedreigingen die oplichters en hackers veroorzaken.

Gebruikers van Swaprum ontdekten dat het team van de gedecentraliseerde uitwisseling een rug pull uitvoerde, waardoor ETH ter waarde van ongeveer $3 miljoen uit het protocol werd gehaald. Swaprum is een DEX op het Arbitrum- platform. De DEX bood zijn gebruikers aanzienlijk hoge landbouwbeloningen, de mogelijkheid om tot 100% APY te verdienen en lage ruilkosten.

Over de overval

PeckShield, een blockchain-beveiligingsbedrijf, ontdekte de zwendel op vrijdag. Het beveiligingsbedrijf merkte op dat ongeveer 1628 ETH (ter waarde van ongeveer $3 miljoen) uit de liquiditeitspools van DEX (Swaprum) werd afgevoerd. Bovendien blijkt uit on-chain-gegevens dat het team van Swaprum de exit op donderdag heeft georkestreerd.

Aanvankelijk verwijderden de ontwikkelaars van Swaprum de SAPR-tokenliquiditeit van de DEX en verkochten ze het token voor meer Ethereum-activa. SAPR is het native token van Swaprum. Het team verplaatste het geld vervolgens naar Ethereum (van Aribtrum) voordat het naar Tornado Cash, een cryptomixer, werd gestuurd.

Bovendien gaf de analyse van Beosin aan dat de smart contract ontwikkelaar van Swaprum een achterdeurfunctie voor het contract heeft gelanceerd. Hierdoor konden ontwikkelaars de activa van de liquiditeitspool stelen die beleggers hadden ingezet. Beosin voegde eraan toe dat de ontwikkelaars functionaliteit hebben toegevoegd en het platform hebben leeggehaald.

Verder heeft het team van Swaprum al hun internetvoetafdrukken verwijderd en al hun profielen op sociale mediaplatforms, waaronder Telegram, GitHub en Twitter, gewist. Desalniettemin werkt de officiële website van het project nog steeds. Ook onthulde de nu niet-operationele DEX een positieve beveiligingsaudit van CertiK. Niemand weet of de machtiging echt is.

SARP tokens waardeloos

Door het trekken van het tapijt verloor het native token van de DEX, SAPR, zijn waarde. Tijdens het publiceren van deze blog werd het token verhandeld tegen $0,000022, met een handelsvolume van $83. SAPR heeft 99% verloren ten opzichte van de pre-rug pull-waarde van $0,147. De Swaprum-exit-zwendel wordt de grootste overval op het Arbitrum-platform en overtreft de verliezen die zijn opgelopen tijdens de Hope Finance-hack in februari, die een exploit van $2 miljoen opliep.

The post Net binnen: SAPR tokens waardeloos na $3M rug pull door ontwikkelaars Swaprum appeared first on Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Newton Gitonga

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Leer winstgevend handelen in crypto

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!