117963704-presentation-normal-none

Net binnen: Fahrenheit LLC wint bod van $2 miljard voor overname failliete Celsius Network

De gerechtelijke documenten van begin donderdag bevestigden dat consortium Fahrenheit de biedingen om de failliete cryptocurrency-geldschieter Celsius over te nemen, heeft gewonnen. Eerdere statistieken waardeerden de activa van de geldschieter op ongeveer $2 miljard. Fahrenheit bestaat uit Arrington Capital, US Bitcoin Corp, Ravi Kaza, Steven Kokinos en Proof Group.

Fahrenheit zal de alternatieve investeringen, de inzetcrypto, de mining-eenheid en het institutionele leningprofiel van het platform overnemen. Bovendien geven gerechtelijke documenten aan dat de groep een aanbetaling van $10 miljoen zou moeten betalen (binnen drie dagen) om de deal te bezegelen.

Fahrenheit zal de activa van Celsius overnemen

Celsius Network – met een commissie van concurrente schuldeisers – koos crypto consortium Fahrenheit als winnaar van het activa veilingproces. Het officiële rapport geeft aan dat Fahrenheit het managementteam, de technologie en het kapitaal zal bieden die nodig zijn om een nieuw bedrijf (met succes) op te richten en te runnen.

Ondertussen zal het nieuwe bedrijf de crypto-tokens van Celsius uitdelen aan rekeninghouders, de illiquide activa van het bedrijf beheren en een schikking treffen met de Custody & Withhold-groepen. De groep zal de mining dochterondernemingen van Celsius, institutionele lening wallets en alternatieve investeringen verwerven.

De Fahrenheit-groep krijgt liquide crypto ter waarde van $500 miljoen, hoewel dit kan dalen tot $450 miljoen in het geval van secundaire aankopen. Bovendien koos het bedrijf het Blockchain Recovery Investment Consortium als back-up. Het zal helpen bij het opzetten van een mijnbouwbedrijf waar de schuldeisers van Celsius 100% aandelenbelang krijgen.

Ondertussen gaat de voormalige CEO van Celsius, Alex Mashinsky, door met het plan om Celsius Web Service te creëren, een project gericht op bewaring en rendement. Hij pitchte het project voor het door Abu Dhabi gesteunde fonds ADQ en Goldman Sachs voordat hij (vorig jaar) faillissement aanvroeg.

De prijs van Celsius (CEL) reageerde op het overnamenieuws door te stijgen. De altcoin steeg om van eigenaar te wisselen voor $0,2146 op het moment van schrijven. Desalniettemin meldde Invezz.com vandaag een verslechterende cryptomarkt. CEL zou dus moeite kunnen hebben om zijn opwaartse golf vast te houden.

The post Net binnen: Fahrenheit LLC wint bod van $2 miljard voor overname failliete Celsius Network appeared first on Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Newton Gitonga

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Leer winstgevend handelen in crypto

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!