kin

Coinbase Cloud sluit zich aan bij Chainlink Oracle om systeemfuncties en gegevensvoorziening te verbeteren

Coinbase Cloud heeft plannen onthuld om lid te worden van het Chainlink-netwerk als node-operator om de onderliggende crypto-infrastructuur te verbeteren. Bovendien zal Coinbase Cloud zijn grondwerk en expertise in het omgaan met blockchain-gegevens gebruiken om de betrouwbaarheid en veiligheid van het Oracle-netwerk van Chainlink te waarborgen.

Zoals eerder vermeld, voegt de cloudservice van de crypto-uitwisseling zich bij het Chainlink-platform als een node-operator – een samenwerking om de decentralisatie van het web3-ecosysteem te vergroten. Coinbase Cloud bedient al verschillende gerenommeerde blockchains, waaronder Aptos, Algorand, Ethereum en Solana. Ondertussen blijven Chainlink-knooppuntoperators van vitaal belang voor het platform. Ze helpen bijvoorbeeld om smart contracts op verschillende blockchains te koppelen aan systemen & data.

Chainlink overbrugt web2 en web3. Het verzamelt, formatteert en verzendt gegevens naar smart contracts. Zo biedt Chainlink bijvoorbeeld gedecentraliseerde prijsfeeds – die ongeveer $22 miljard TVL (totale waarde vergrendeld) veiligstellen in DeFi-netwerken, waaronder dYdX, Compound, Aave en Synthetix.

Kai Zhao van Coinbase Cloud benadrukte de voordelen van node-operators binnen de crypto-ruimte: het waarborgen van de betrouwbaarheid en veiligheid van slimme contracten.

Chainlink zal genieten van robuuste infrastructuur en expertise

Chainlink Labs-functionaris William Reilly gaf ook commentaar. Hij verklaarde dat de nieuwe node-operator enorme infrastructuur en expertise zou introduceren in het Oracle-platform, ten voordele van applicaties, services en web3-producten.

Coinbase toonde zijn honger om de web3-wereld te domineren in 2021 toen de officiële Surojit Chatterjee het motief van het bedrijf onthulde om de Amazon Web Services van de cryptowereld te zijn. Coinbase Cloud streeft ernaar hieraan te voldoen, met zijn producten die verschillende diensten binnen het ecosysteem aandrijven. Coinbase begon met het aanbieden van deze diensten na de overname van blockchain-infrastructuurprovider Bison Trails begin 2021.

Gebruikers kunnen het notitienetwerk van Coinbase Cloud gebruiken om web3-apps te bouwen en te beheren. Bovendien lanceerde het bedrijf in februari 2022 Base, een Ethereum layer2-netwerk.

Prijs van LINK

Chainlink gebruikt LINK als governance-token. Het alternatieve token werd vandaag met winst verhandeld en stond tijdens dit schrijven op een hoogste punt van 1,12% in 24 uur. LINK wisselt van eigenaar voor $6,68. De altcoin kan in de komende sessies groen blijven te midden van optimistisch nieuws.

The post Coinbase Cloud sluit zich aan bij Chainlink Oracle om systeemfuncties en gegevensvoorziening te verbeteren appeared first on Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Newton Gitonga

Deel dit artikel