bitrue-hack

Bitrue Coin (BTR) daalt na dodelijke Bitrue-hack

Bij wat een goed georkestreerde Bitrue-hack lijkt te zijn, verloor de in Singapore gevestigde cryptocurrency exchange eerder vandaag $23 miljoen aan cryptocurrencies.

De hack heeft bijgedragen aan de ellende van de Bitrue Coin (BTR), die sinds begin april op een bear streak zit. Het token is de afgelopen twee weken met ongeveer 19% gedaald.

Tokens gestolen in de Bitrue-hack

De hackers gingen weg met ETH-, QNT-, GALA-, SHIB-, HOT- en MATIC-tokens ter waarde van ongeveer $23 miljoen volgens de marktwaarde op het moment van de hack.

Bitrue bevestigde de hack in een tweet waarin stond:

“We hebben een korte exploit geïdentificeerd in een van onze hot wallets op 14 april 2023 om 07:18 (UTC). We konden deze kwestie snel aanpakken en verdere uitbuiting van fondsen voorkomen… De aanvallers konden activa ter waarde van ongeveer 23 miljoen USD in de volgende valuta: ETH, QNT, GALA, SHIB, HOT en MATIC.”

Het team van de exchange voegde er ook aan toe dat het de zaak aan het onderzoeken was. Het team liet weten dat de getroffen crypto-wallet “minder dan 5%” van de totale crypto-activa reserves van de beurs bevatte en dat de andere wallets niet waren gecompromitteerd. Dit betekent dus dat de hackers alleen het geld van de beurs hebben gestolen, maar niet hebben geknoeid met het geld van klanten, wat positief is voor klanten van Bitrue.

Bitrue schort opnames tijdelijk op

Na de hack heeft Bitrue aangekondigd dat het alle opnames van de beurs tijdelijk heeft opgeschort. Verwacht wordt dat de opnames op 18 april worden hervat, over vier dagen.

In de verklaring waarin de tijdelijke opnamepauze werd aangekondigd, ging de uitwisseling door met te stellen dat “alle geïdentificeerde gebruikers die door dit incident worden getroffen, volledig zullen worden gecompenseerd.”

Bitrue heeft gemiddeld $1 miljard aan transacties volgens Coingecko-gegevens, wat betekent dat het een van de belangrijkste crypto-uitwisselingen is.

The post Bitrue Coin (BTR) daalt na dodelijke Bitrue-hack appeared first on Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Charles Thuo

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Leer winstgevend handelen in crypto

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!