196642074-l-scaled-1

Bitcoin prijsanalyse: BTC staat voor moeilijk weerstandsniveau

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) kreeg woensdag een opmerkelijk momentum toen de digitale valuta een nieuw hoogtepunt in 2023 bereikte. Toegegeven, 2023 is slechts 6 weken oud en de huidige bull run ziet er vrij onbeduidend uit wanneer we kijken naar de eenjarige grafiek.

Maar ik wil niet negatief doen, ik probeer alleen informatie te verzamelen om een weloverwogen beslissing te nemen over waar Bitcoin naartoe gaat.

Laten we eerst bespreken waar we nu staan. BTC brak boven de $24.000 als onderdeel van een van de sterkste dagelijkse winsten in maanden. Invezz rapporteerde eerder vandaag over het sterke momentum van Bitcoin en zoals vaak het geval is in de crypto-ruimte, kan een artikel binnen enkele uren irrelevant en verouderd worden.

Dat gezegd hebbende, wat nog even met het openen van de champagne.

Dit is wat mij het meeste zorgen baart. Het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen is een van de topindicatoren waar ik vaak naar kijk. Zolang Bitcoin handelt onder de 200 dagen MA, hebben de bears nog steeds de controle. Een uitstap hierboven en alle voorspellingen zijn van tafel.

Maar we moeten er eerst komen, en dat zal niet gemakkelijk zijn.

De MA van 200 dagen valt ook ongeveer samen met de belangrijkste weerstandsniveaus en de hoogtepunten van afgelopen zomer, toen Bitcoin op het punt leek te komen te herstellen, maar stuitte op intense verkoopdruk.

Veel handelaren en analisten op Twitter lijken er een vergelijkbare mening op na te houden, en terecht. Noem het misschien voorzichtig optimisme. Slechts vijf dagen geleden was de netto niet-gerealiseerde winst van alle Bitcoins in omloop slechts $2.500.

Ondertussen staan de Amerikaanse dollarindex en Bitcoin beide hoger op woensdag. Is dit ooit eerder gebeurd? Ik denk het niet en dit kan problematisch zijn. De DXY meet de sterkte van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere activa.

Wanneer investeerders verschuiven van andere activa naar de dollar, stijgt de DXY-index. Er is een typische omgekeerde correlatie tussen DXY en Bitcoin, maar dat is op dit moment niet het geval. Ik hou niet van onzekerheid.

Het bericht Bitcoin prijsanalyse: BTC staat voor moeilijk weerstandsniveau verscheen eerst op Invezz.

Naar bron gaan

Auteur: Jayson Derrick

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Leer winstgevend handelen in crypto

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!