Aandeel Advanced Blockchain Solutions

Interview CEO van Advanced Blockchain AG: Top 10 investeringen hebben een waarde van 57,5 miljoen

“Onze top 10 investeringen alleen al hebben een waarde van 57,5 miljoen euro tegen het einde van 2023 – aanzienlijk meer dan onze marktkapitalisatie.”

In dit interview spreekt GBC met Simon Telian, de CEO van Advanced Blockchain AG. Sinds ons laatste GBC interview in september 2023 is de marktkapitalisatie meer dan verdubbeld. Op basis van onze laatste waardering blijven we optimistisch dat er verder groeipotentieel is. We verwachten onze waardering aan te passen met de publicatie van het jaarverslag van 2023.

GBC AG: Kunt u Advanced Blockchain AG kort voorstellen?

Simon Telian: Advanced Blockchain AG is het eerste en enige beursgenoteerde bedrijf op de Duitse beurs dat gespecialiseerd is in gedecentraliseerde blockchaintechnologieën. We zijn een belangrijke speler in de blockchainindustrie en richten ons op onderzoek, incubatie en investeringen – zowel aandelen als tokens – in ontwrichtende technologieën in de blockchainsector.

Onze huidige portefeuille omvat meer dan 30 blockchainbedrijven of -projecten. Alleen al onze top 10-investeringen hadden een waarde van 57,5 miljoen euro tegen het einde van 2023 – aanzienlijk meer dan onze marktkapitalisatie. Onze primaire focus ligt op het uitwerken van en investeren in veelbelovende projecten in de gedecentraliseerde financiële sector, ook bekend als “DeFi”, wat momenteel het snelst groeiende gebied in de blockchainwereld is.

Dit stelt gebruikers in staat om wrijvingsloos toegang te krijgen tot financiële producten, zonder tussenkomst van gecentraliseerde instellingen zoals traditionele banken. Andere belangrijke aandachtsgebieden zijn toepassingen en bedrijven in de Economy of Things, waar verbonden apparaten niet alleen met elkaar communiceren maar ook economische waarde creëren voor de gebruiker. De portefeuille wordt gecompleteerd door investeringen in bedrijven die wrijvingsloze communicatie tussen verschillende blockchaintechnologieprotocollen mogelijk maken, ook wel Cross-Chain Interoperability genoemd. Daarnaast is Advanced Blockchain niet alleen een early-stage investeerder, maar ook een toonaangevende venture builder, die zijn investeringen ondersteunt met een uitgebreid netwerk van softwareontwikkelaars en een sterke focus op onderzoek.

In historische context informeert Advanced Blockchain sinds 2018 grote Duitse bedrijven over de verschillende toepassingen van blockchaintechnologie en bouwt zo een breed netwerk op, zelfs in de traditionele bedrijfsomgeving. Sinds 2020 is Advanced Blockchain intensief betrokken bij incubatie, investeringen en het opbouwen van technische expertise in de zoektocht naar een uiterst succesvol en waardevol portfolio.

GBC AG: Hoe identificeert en evalueert uw bedrijf potentiële investeringen en welke criteria zijn doorslaggevend?

Simon Telian: De basis van het investeringsproces is altijd een uitgebreide analyse van het toepassings- en implementatiepotentieel van de investeringen. Daarnaast zijn de kwaliteit van het oprichtersteam en het economische en financiële potentieel cruciaal voor het creëren van waarde voor het bedrijf.

Onze uitgebreide en langdurige ervaring in blockchaintechnologie ondersteunt het besluitvormingsproces aanzienlijk. Via ABX Analytics zullen we dit proces in toenemende mate automatiseren en aanbieden aan externe klanten of investeerders. Ons brede netwerk is zeker de doorslaggevende factor bij het vroegtijdig identificeren van interessante investeringsmogelijkheden. In het verleden zijn op deze manier al talloze kansen geïdentificeerd. We vertrouwen op de gegenereerde waarde van synergiën met andere investeerders in ons netwerk. Co-investeringen met onze partners zijn gebruikelijk, zowel op het gebied van zuivere aandeleninvesteringen als in onze incubator-projecten.

GBC AG: Welke specifieke strategieën hebben geleid tot de stijging van 45% in de tien grootste portefeuillewaarden?

Simon Telian: De fundamentele principes van onze investeringsstrategie zijn onveranderd gebleven. De opmerkelijke stijging is echter te danken aan verschillende factoren die zowel onze portefeuillebedrijven als de markt als geheel beïnvloeden. De centrale factor is zeker de toenemende acceptatie van cryptocurrencies en blockchaintechnologie in de samenleving.

De acceptatie van blockchain ETF-fondsen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het beleggen in cryptocurrencies steeds meer maatschappelijk geaccepteerd. Bijzonder opmerkelijk is de opmerkelijke toename van de instroom in BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), die vorige maand een nieuw dagelijks record van $ 2,2 miljard noteerde. Daarnaast bereikte de prijs van Bitcoin een recordhoogte van $69.000, waarmee Bitcoin in de ontdekkingsfase komt.

Al deze ontwikkelingen laten zien hoe deze omgeving leidt tot groeiende interesse in veel van onze belangrijkste bedrijven, zoals Composable. Het bedrijf ontwikkelt bridge-oplossingen voor ecosystemen zoals Ethereum, Cosmos en Polkadot, maar ook op toekomstige blockchainnetwerken. De belangstelling hiervoor drijft de waardestijging aanzienlijk aan. Het is belangrijk om het centrale probleem van de huidige blockchaintechnologie te benadrukken, namelijk het gebrek aan interoperabiliteit waardoor de overdracht van digitale activa tussen verschillende ecosystemen onmogelijk is. Composable is de uitdaging aangegaan om innovaties te ontwikkelen om deze uitdaging te overwinnen en heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt. Dit is slechts één voorbeeld; elk van onze portfoliobedrijven is een drijvende kracht achter innovaties op een belangrijk gebied in de industrie, zoals Peaq in de Economy of Things sector, en Polymer in de ontwikkeling van modulaire blockchains.

GBC AG: Hoe heeft het huidige positieve momentum in de cryptomarkt de waardering van uw portefeuille beïnvloed?

Simon Telian: Natuurlijk heeft het positieve marktmomentum een belangrijke rol gespeeld in de waardering van onze portefeuille. De Bitcoinprijs was bijvoorbeeld iets hoger dan $27.100 ten tijde van de initiële waardering eind mei 2023, en eind december 2023
op $42.500. De verandering in marktdynamiek alleen is echter niet voldoende. Als deze portfoliobedrijven niet innovatief waren en geen kerntechnologieën ontwikkelden die door de markt als opmerkelijk worden beschouwd, zouden we niet zo’n sterke stijging hebben gezien.
Toch zijn deze twee aspecten met elkaar verbonden.

GBC AG: Kunt u het belang uitleggen van de komende halving van Bitcoin voor het algemene marktsentiment?

Simon Telian: De Bitcoin halving betekent het verlagen van de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd. Met een eindig aantal bitcoins dat maximaal gecreëerd kan worden, vermindert het halveren van Bitcoin het aanbod. Als de vraag constant blijft, kan dit leiden tot een prijsstijging. Veel investeerders en speculanten zien het halveren als een belangrijke katalysator voor positieve prijsbewegingen.

Positieve prijsontwikkelingen manifesteren zich vaak vroeg, omdat beleggers zich hier van te voren op voorsorteren. Media spelen ook een belangrijke rol in het trekken van aandacht, vooral nu met de interesse van gerenommeerde vermogensbeheerders als BlackRock en Fidelity in de crypto-industrie.

Over het geheel genomen verwacht ik dat halving positief zal bijdragen aan het marktsentiment, samen met de aanstaande komende Ethereum spot-ETF. Er wordt verwacht dat beide gebeurtenissen zullen leiden tot verdere aanzienlijke instroom in de markt voor digitale activa.

GBC AG: Wat is de visie van Advanced Blockchain AG op de toekomst van Web 3.0?

Simon Telian: Onze visie is om in toenemende mate een wereldwijde speler te worden op het gebied van blockchain. Door te investeren in innovatieve bedrijven en jonge ondernemers de kans te geven om technologie te creëren voor het gedecentraliseerde web (Web 3.0). Dit omvat ook een grotere betrokkenheid bij softwareontwikkeling. We hebben onze competenties aangetoond via onze vorige incubatieprojecten, waarbij we deze belangrijke expertise gebruiken als belangrijke waardefactor voor de volgende fase van de ontwikkeling van het bedrijf.

GBC AG: Waar ziet u Advanced Blockchain AG in de komende vijf jaar, en welke strategische doelen stelt u zich?

Simon Telian: In de komende jaren zal Advanced Blockchain zich blijven richten op startup-investeringen met een aangescherpte en succesvol bewezen investeringsstrategie. Zoals eerder vermeld, is het ons doel om een toonaangevende wereldwijde speler te worden met een aanwezigheid in opkomende blockchainmarkten om toegang te krijgen tot veelbelovende nieuwe investeringsmogelijkheden. Onze incubatie zal zich steeds meer richten op het bouwen van innovatieve softwarebedrijven met een model met terugkerende inkomsten om onze activiteiten verder te diversifiëren. Daarnaast zien we grote waarde in samenwerking met andere venture builders om joint ventures op te zetten in opkomende blockchainmarkten.

GBC AG: Bedankt voor het interview.

Aandeleninformatie

Naam: Advanced Blockchain AG
Marktkapitalisatie: 21 miljoen 
Ticker: BWQ
ISIN: DE000A0M93V6 
Beurs: Xetra

Disclaimer

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Leer winstgevend handelen in crypto

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!